Kalastusopas Mika Kärkkäinen

Nimeni on Mika Kärkkäinen, olen syntynyt vuonna 1968 ja kalastanut ensimmäistä kertaa Saimaalla neljän vuoden ikäisenä vuonna 1972 Ensikokemuksista lähtien olen ollut koukussa kalastuksen tuomaan jännitykseen ja harrastanut monipuolista kalastusta aktiivisesti läpi koko elämäni.

V. 2006 perustin nykyisen kalastusopas yritykseni ja olen sen jälkeen kehittänyt yritystäni ja ammattitaitoani määrätietoisesti.

Nykyisin saan koko elantoni vapaa-ajan kalastukseen liittyvistä asioista ja harjoitan opastettujen kalastusmatkojen lisäksi kalastustarvikekauppaa, maahantuontia ja kalastusväline valmistusta. Valmistan muun muassa oman Jackpot brändin alla tunnettua innovatiivista täkyraksia, joka on lohenuistelussa yksi markkinoiden eniten kilpailumenestystä saavuttanut yksittäinen kalastusväline. Kyseessä on muovista valmistettu patentoitu syöttikalan pidike, johon luonnollinen syöttikala kiinnitetään ja sen siimankiinnitys vaihtoehdot mahdollistavat useita erilaisia houkuttelevia uintiliikkeitä käytettävälle syöttikalalle. Tuotteella on useiden Suomenmestaruuksien ja kymmenien muiden kilpailuvoittojen lisäksi voitettu kahdesti maailman suurin Atlantin lohen kalastuskilpailu, Bornholm Trolling Masters, Tanskassa. Voit tutustua tuotteisiini www.fishinno.fi verkkokaupassani tai Jackpot Fishing nimellä löytyvällä Facebook sivustolla.

Oma kalastukseni ohjautui vuosiksi vahvasti vetouisteluun, heittokalastuksen ja koskikalastuksen ja talviaikaisen pilkkikalastuksen lisäksi. Vetouistelussa kilpaileminen, ja etenkin lohikalojen uistelu oli pitkään harrastukseni pääasiallinen suosikkilaji. Edelleen pidän merilohen uistelua yhtenä kalastusharrastuksen hienoimmista lajeista ja käytän vuosittain runsaasti aikaa kevät sesongissa lohenuisteluun. Kilpailumenestystäkin tuli saavutettua ja lukuisia palkintosijoja mm. Mainitun 420 osallistuja venekunnan Trolling Masters Bornholmin kolmas- ja neljäs sija. Järvillä tapahtuvan kalastusopastuksen kautta heittokalastuksesta tuli kuitenkin nopeasti ykköslaji myös omaan harrastukseen ja etenkin silikoni jigeillä tapahtuva jigikalastus on vienyt sydämeni täysin.

Vuosien varrella minä ja asiakkaani olemme saaneet kymmeniä tuhansia kaloja ja sadat asiakkaani ovat saalistaneet kanssani itselleen uusia ennätyksiä. Kalastukseni on kuitenkin vastuullista ja emme saalista kerrallaan enempää kuin kohtuudella tarvitsee. Vapavälinein voi kalastaa valikoivasti ja ottaa kulloinkin sopivan kokoisia ja sopivan määrän, minkä tuoreeltaan voi syödä. Näin toimimalla kalapaikat pysyvät tuottavina ja hyvässä kunnossa tulevinakin vuosina ja saaliin saamisen riemua ei vähääkään poista se onko saatu kala vapautettu vai ei.

Edellisen kerran vuonna 2014 järjestetyssä ”Vuoden Kalastusmatkailuyritys” kilpailussa, yritykseni valittiin Suomessa toimivien satojen alan yritysten joukosta Suomen parhaaksi kalastusmatkailuyritykseksi. Mikäli siis haluat oppaaksesi kokeneen alan ammattilaisen, tässä sinulla on sellainen.

Nähdään pian! Terveisin Mika

Ota yhteyttä